Vi skriver 2022, og tradisjonen tro var det tid for å innlede året med generalforsamling og valg. En stor og fin flokk var samlet til årsmøte 4.februar.

Formann Hans-Jacob ledet oss gjennom kvelden som startet med andakt av Geir Ove. Han fortalte om da Filip kom til Samaria og «forkynte Kristus for dem» som det heter i Apg.8:5. Resultatet var at det «ble stor glede der i byen». Nettopp det er vårt ønske for Sevland og omegn.

Nå som det nye bedehuset er ordentlig landet, passer det å gjøre opp økonomisk status. Summa sumarum endte prosjektet på 6,9 mill., faktisk i underkant av tidligere estimert og godkjent beløp. Omlag halvparten av summen er finansiert av oppsparte midler fra tidligere tomtesalg og gaver dedikert nybygget. Styrets årsmelding uttrykte stor takknemlighet til alle givere, arbeidere og andre støttespillere.

Når det gjelder den ordinære driften, fikk vi en innføring i hva det koster å drive huset på vanlig basis. Målet er at dette beløpet, omslag 34.000,-, kan finansieres av fast givertjeneste. Det vil skape trygghet og stabilitet i driften. Det ble anbefalt å benytte løsningen hvor man får skattefradrag for gaven. Da kan man faktisk øke beløpet slik at Ljosheim får mer, mens giveren til slutt har gitt det samme pga skattefradraget på 22%. Her kan du lese mer om hvordan man kan gi gaver til Ljosheim. Eller du kan spørre en i styret om hjelp.

Ellers hadde Svein Tore noe å fortelle om renholdsrutiner. Huset er nytt og fint, men også stort og på enkelte områder krevende å holde rent. Robotstøvsugeren gjør mye, men ikke alt. Sammen med fagfolk er det laget en plansje som viser hvordan, hvor ofte og med hvilke midler det skal rengjøres. Her må vi spille sammen fremover slik at vi får dette til å gli så godt som mulig. Vi er takknemlige for alle som er med i renholdsgruppen, men skulle svært gjerne vært enda flere. Ta kontakt med Svein Tore (92204533) om du vil melde deg på.

Vi takker Nina og Ronny for de årene de har vært med i styret. Vi takker også de som sa ja til å stille til årets valg. Borghild, Miriam, Kjell Magne og Leon kom inn, enten som faste eller vara. Her kan du se hele styret.