Fremdrift

11.04.21
Til tross for dei strenge restriksjonene i den siste tiden har vi fremdrift å melde😊.
Enkeltpersoner og medlemmer av samme kohort har gjort en fantastisk innsats ved å ferdigstille eller starte siste byggeetappe.

Bildene sier mye men noen punktet kan nevnes:

✔️Montering av spile-luker ved ventilasjon-unit (bilde)
✔️Lydisolasjon ved ventilasjon-unit
✔️Fabrikasjon og montering(sveising) av rekkverk i trapp(bilde)
✔️Montering av spiler ved lydmiksen (bilde)
✔️Montere fasadeplater på grunnmur, der hvor isoporen viser(bilde)
✔️Rørleggerarbeid oppkobling av varmt vann fra/til ute-unit (bilde)
✔️Programmering av tak/vegglys
✔️Forskaling og støping av repo/trapp ved rømningsvei (bilde)
✔️Annet 😊

«det er heilt utrulig ka me får te med våre fantastiske ressurser, heilt fantastisk»

Veien videre: Vi har full kontrol på hva som gjenstår av innkjøp/materiell og arbeid, men ettersom vi har hatt og har begrensninger med å sette på resurser jobber vi i det tempoet som myndighetene tillater.

16.03.21
Lokal forskrift om forebygging av koronasmitte gjelder i tillegg til nasjonalt regelverk fra og med 12. mars. Fra midnatt natt til 17. april erstattes denne av nasjonal forskrift for Haugalandet. Denne gjelder til og med 11. april. Med andre ord: me tar ein pause i dugnaden til etter Påske og avventer oppdateringer fra myndighetene. Har noen spørsmål angående dugnaden i perioden «vi tar en pause», vennligst ta direkte kontakt med Ronny eller Leiv Røthing.

11.03.21

På grunn av økt smitte med Cov-19 på Haugalandet må tilgangen til Ljosheim dessverre begrenses i en periode. Det vil foregå arbeid, men byggekomiteen vil påse at det kun er få personer tilstede samtidig og at det holdes forsvarlig avstand. Det vil også bli utført noe arbeid utendørs, også disse i tråd med hvor mange personer som kan samles og med forsvarlig avstand. For å ha tilstrekkelig kontroll med hvor mange som er i bygget samtidig, vil de som skal delta i arbeid bli kontaktet av byggekomiteen.

Personer som etter avtale med byggekomiteen skal inn i bygget må sørge for etterlevelse av smittevernreglene - hold avstand og vask/desinfiser hender. Alle må skrive seg inn i protokoll slik at vi har gode lister til smittesporing om vi skulle få smitte inn i bygget. Har man symptomer holder man seg hjemme.
Bygget nærmer seg ferdig og det er naturlig at mange har lyst å ta turen innom for å se hvor fint det blir. Av hensyn til skjerpede smittevernregler kan vi i nåværende fase ikke tillate besøk eller omvisning på bygget. Vi prøver å dokumentere arbeid og framskritt som best vi kan med små rapporter og bilder slik at alle likevel kan følge med på framdrift.
Vi følger regelverket i Karmøy kommune og disse skjerpede retningslinjene gjelder i første omgang til 26. Mars.
Nå gjelder det å sørge for at vi sammen hjelper hverandre til å klare siste innspurt både i pandemien og i byggeprosessen. Vi ser fram mot en vår/sommer hvor vi forhåpentlig både kan ta i bruk nytt hus og har kontroll på koronaen.

 

04.08.20
Vi er nå klar til å starte opp med dugnadsarbeid igjen på Ljosheim. Vi har endret noe på gruppene og det vil nå bli 3 grupper istedenfor 4 som det var tidligere. Det er viktig at vi gir beskjed til en av de to øverste på hver gruppe om vi ikke har mulighet til å stille en dag.

Det vil bli laget til «jobbpakker» slik at alle skal få en oppgave når de møter. Målet med dugnaden er at vi skal jobbe effektivt. Arbeidstiden blir fra 17-21:00 man-fre og 09:00 – 16:00 lør. Det blir 3 dager hver periode som tidligere, Kaffi og kjeks man-fredag og matservering lørdag.
Ta gjerne med en «Kompis»

Gruppe 1:
10-12/8, 20-22/8, 31/8-2/9, 10-12/9, 21-23/9
Ronny Tangen
Ivar Langåker
Einar Kristoffersen
Odd Erik Eriksson
Lars Reinlund
Hans Magnus Muff
Oleiv Sandhåland
Josef
Jonar Hemnes
Espen Langåker
Ståle Størkersen
Leon Ånensen
Arve Tangen
Reidar Liknes

Gruppe 2:
13-15/8, 24/8-26/8, 3-5/9, 14-16/9, 24-26/9
Geir Ove Olsen
Odd Olav Sjøen
Svein Tore Mannes
Knut Magne Knutsen
Endre Liknes
Helge Tangen
Hans Tangen
Hans H Tangen

Gruppe 3:
17-19/8, 27-29/8, 7-9/9, 17-19/9, 28-30/9
Einar Heng
Leiv Åge Ånensen
John Arne Hemnes
Marton Knutsen
Jøran Høynes
John Knutsen
Terje Rasmussen
Helge Munkejord
Reidar Bårdsen

 

05.06.20
Som de fleste har registrert, har det vært tilsynelatende stilt i bedehustomta de siste ukene. Når det er sagt har det vært utført viktig arbeid som nødvendigvis ikke viser så tydelig i terrenget. Grøfter og dreneringsrør for overvann/taknedløp er lagt og grøftene er tilbakefylt.  Rømningsveien i bakkant av grunnmur øst er også grovplanert og krevde både maskiner og en god dugnadsinnsats.

Et svært viktig arbeid, som ikke vises fysisk i tomta, er ingeniørtjenestene. Dette arbeidet inkluderer bestilling av materialer, vinduer stålbjelker etc. I løpet av mai har Ronny bestilt vinduer og beregnet detaljer innenfor trelast. Etter planen vil vi i løpet av juni sette et håndplukket team til å måle-merke opp reisverk, samt prekutte trelasten hos Monter for klargjøring for montering på grunnmur.

Et spørsmål som de fleste stiller seg, er når snekkerne begynner. Det innleide snekkerteamet vil starte opp ca. uke 26 og vil jobbe frem mot medio august. Snekkerlaget vil ferdigstille oppdraget slik at vi har ferdig «tett hus» i løpet av august. I perioden juli og august vil vi trenge noe dugnadsinnsats (mindre elektroarbeid, sveising av stålbjelker og rydding) som vi vil koordinere fra byggekomiteen, men dette vil vi annonsere på facebook. Når det gjelder oppstart av de definerte dugnadsgruppene vil dette skje først etter at huset er ferdig utvendig, og den store dugnadsfesten ivaretar alt innvendig arbeid.

Verdt å merke seg er at etter at vi støpte gulvet den 24 april, har gulvet fått herdet seg lenge. Å ha god tid til herdeprosessen er svært viktig med tanke på at ferdig gulv skal være synlig betong. Så langt fremstår gulvet med høy finish og uten sprekker.

Fremover vil det bli avholdt diverse møte for å diskutere innredningsdetaljer. Byggekomiteen og innredningskomiteen vil samhandle for gode løsninger.

Videre planer og detaljer vil bli formidlet etterhvert prosjektet skrider frem 🙂


13.04.20
Arbeidet går sin gode gang selv om vi er noe begrenset av corona-tiltak. Vi er max 5 personer til stede samtidig og tar hygieneforskrifter på alvor.

Som det kan observeres på tomta, er grunnmuren og ringmuren reist. Armeringen ble lagt samme dag, og betongen har brukt hele påsken til å herde. Neste steg blir tilfylling av dreneringsmasser bak den høye grunnmuren, samt to stk. korte støttemurer mot fjellet. Deretter er det installasjon av innvendige dreneringsrør og avretting av pukk for et jevnt underlag for betonggulv.

Gulvet vil kreve mye arbeid og innsats da det skal legges to lag med isopor, radonplast, varmesløyfer og armeringsmatter. Det må også tas høyde for forsterkede søylepunkt når isoporen legges - dette for å sikre stabile fundament for å unngå sig og deretter sprekker i bygget.

Ettersom ferdig gulv skal fremstå som slipt-betong, vil støping av gulvet kreve høy presisjon. Kompetanse på dette området er forsamlingen velsignet med 🙂
Planen er å støpe gulvet innen de neste to ukene og la snekkerne slippe til som planlagt i starten av mai.


08.12.19
Nå blir det velfortjent dugnadsfri til over nyttår. Før vi kan gå videre må vi få rivingstillatelse fra kommunen. Ønsker alle en flott jule- og nyttårsfeiring, så satser vi på mye kjekk jobbing med nytt bygg i 2020.